Salta al contenuto principale

Franco Alkaj

Secondo i registri di immigrazione, cittadinanza Franco Alkaj era Albanesa, suo luogo di nascita essendo più precisamente a Buenos Aires.

agricultor di professione, è arrivato in Argentina sulla nave General M.B Stewart aver imbarcato ad Bremen.

Si consiglia di controllare il registro per la migrazione completa.

Sapete questa persona o per sapere di più? Invia il tuo commento!

Prsh, Franco, Francisco,

Prsh, Franco, Francisco, Franch Alkaj fin anno 1927 ha finito ginsio francescano a Scutari , Albania, piu tardi 1927-30 andavi per studiare a citta Weert in Holanda, dopo ha finito i studi teologico qua va in Bucarest, Romania e conua per leteraria antica, lungue heleno e latino. Franco sapeva le lingue albanese, holandese,rumeno, grecco vecchia(heleno), latino, greco, italiano,spagniolo,francese,tedesco, tutti con licenze

Frano Alkaj ka emigruar ne

Frano Alkaj ka emigruar ne Argjentine, Buenos Ajres, atje ka patur nje ndalim prej autoriteteve per shkelje (kundravajtje...)ne vitin rreth vitit 1960-61. Normalisht duhej te kishte ushtruar profesionin e latinistit a pedagogut te letersise klasike per cka ishte diplomuar ne Bururesht. Renditet ne rev. Shejzat 1978 si autor i mohuar ne Shqiperi. te te ndaluarit e kesaj periudhe 59-60 duhet te kete lene shenje nese s'ka nderruar identitet

I nderuar Anonim! Në vitin

I nderuar Anonim! Në vitin 1966 Frano eshte ne nje liste , dekret nga presidenti i Argjentines per nje ndihme ekonomike...

Sot 1 november, diten e Të

Sot 1 november, diten e Të Gjithëshejterve, Franco Alkaj ka ditlindjen, po të ishte gjalle, plot 108 vjet!

Sot 1 november, diten e të

Sot 1 november, diten e të gjithëshejterve, Franco Alkaj ka ditlindjen, po të ishte gjalle, plot 108 vjet!

Ancora non sapiamo con

Ancora non sapiamo con esatamente, dove e' morto e quando?

Adesso dispongo due foto da

Adesso dispongo due foto da Prof. Franco Alkaj(1905-?): una a 1930 e altra a 1934

Grazie molto per nuovo

Grazie molto per nuovo informazione:Franco e' nato in Buenos Aires

Ciao, sono nipote di Franco

Ciao,
sono nipote di Franco Alkaj(1905_?),
Questo anno Franco se sara vivo sara faceva 115 anni.
per favore entra in archivio di Argentina "Www.Dateas.com" e cerca per mio zio Franco. Voglio nuova qualcosa , foto, documenti come testamento, atto di morte o certificata di mortale.
Se tu trovarmi qualcosa sarò ben conosciuto co trova di Te.
Sono in attesa.
Con Rispetto !

Franco e nato in Albania, in

Franco e nato in Albania, in localita Gurez, in quartiere Alk a: 1 nov.1905!In altro informazione nel` lingua francese,Franco e nato in Barcelona , dunque Franco ha cambiato i generazioni di passaporto secondo alla bisogna. Grazie!

Franco Alkaj dha mesim ne

Franco Alkaj dha mesim ne gjirokaster, Tirana 1941-42 dhe Shkoder. Ishte ne stafin e revistes Ylli i Drites 1940-1944.Eshte bashkeautor ne nje fjalor latino-albanese., eccetera.

Busco, mio zio Franco

Busco, mio zio Franco Alkaj(1905-? )

Franco Alkaj lindi në

Franco Alkaj lindi në fshatin Alk, rrethi Krujës, Albania, më 1 Nentor 1905. Shkoi në jetimoren e Shkodres, pastaj ndoqi kolegjin Françeskan këtu e më vonë ndoqi studimet e larta per teologji e filozofi, jashtë shtetit në Europë. Pastaj kreu disa studime plotësuese në Rumani në Universitetin e letersisë Antike të Bukureshtit dhe mori titullin Profesor. Pas luftes se dytë botrore u largua per në Itali dhe sipas gojdhanave bashkëjetojë me një italjane dhe u larguan per në Argjentinë.Dokumentet dhe çdo gjë që lidhet me këtë person janë sekuestruar e mbahen të fshehta nga ish-sigurimi i shtetit apo nga dikush që i bënte hije. Dikush thotë se u dënua këtu, tjeterkush thotë se emigroi për në USA dhe vdiq në Boston.Unë jam nipi i Tij, jetoj në Albania dhe kam 20 vjet që e kërkoj.Ju lutem na bëni të ditur fatin e njeriut tonë dhe mandatin e vdekjes. Mbetem me shpresë. Rrespekt! Ndue Hoti.

Invia nuovo commento

Il contenuto di questo campo è privato e non verrà mostrato pubblicamente.